Over ons

Onze beide locaties zijn eenvoudig te bereiken vanuit Wateringen, Poeldijk, Monster, Delft en Rijswijk.

Visie

Onze visie is veiligheid, plezier en kwaliteit. In een veilige omgeving met veel plezier goed leren zwemmen. Het doel is kinderen in en om het water zelfredzaam maken en hen vervolgens trots uitzwaaien na het behalen van het ZWEM-ABC.

Traject naar het diplomazwemmen

Gedurende het traject naar het zwemdiploma doorloopt uw kind op eigen tempo een aantal niveaus. 

Watervrij/drijven
Beenslag
Combinatie
Voorbereidend A
A-diploma
B-diploma
C-diploma

Lestijden

Elke zaterdag verzorgt Zweminstituut Den Haag tussen 15:30 uur en 19:30 uur reguliere zwemlessen in zwembad Escamphof. Elke zondag verzorgen wij tussen 09:05 uur en 15:45 uur reguliere zwemlessen in het zwembad van woonzorgcentrum Basalt Den Haag. 

Op onze locaties werken wij met lesblokken. Dit houdt in dat de lestijd van uw kind niet tot minimaal wijzigt wanneer hij of zij doorstroomt naar het volgende niveau. Dit is ook gunstig wanneer er meerdere kinderen uit een gezin zwemles bij ons volgen, ondanks dat ze wellicht in een ander niveau zwemmen. We overleggen met ouders welk tijdstip voor de zwemles het meest geschikt is. 

Groepsgrootte

De groepsgrootte is zowel in de Escamphof Den Haag als Basalt Den Haag maximaal 6 kinderen per lesgroep. U kunt op beide locaties een inhaaltegoed inzetten. 

Vorderingen volgen

Er wordt gewerkt met het online leerlingvolgsysteem zwemscore. Hier kunt u de vorderingen van uw kind inzien op de persoonlijke pagina. De inlogcode ontvangt u bij inschrijving. 

U heeft altijd zicht op uw kind tijdens de zwemlessen. Ook organiseren we regelmatig een kijkdag. Op deze dag mag u de zwemzaal op en langs de kant zitten om de voortgang van uw kind met de docent te bespreken.

Persoonlijk contact

Wij vinden direct en persoonlijk contact met ouders belangrijk. De locatiemanager is dagelijks aanwezig. Andere contactmogelijkheden zijn per telefoon, e-mail en het ticketsysteem.

Stel je vraag

Wil je meer informatie ontvangen?
Laat het ons weten!